Informatie voor als je nieuw bent in Startportaal

Gefeliciteerd, je hebt toegang gekregen tot MOO Suite of je gaat binnenkort toegang krijgen.

De eerste keer dat je MOO Suite opent zal je een kleine tour krijgen waarin de belangrijkste functies worden uitgelegd.

Je begint in Startportaal altijd op je startpagina. Tegels die op je startpagina staan kan je makkelijk naar je tabbladen slepen en in een voor jou handige volgorde zetten door ze te verslepen. Hier vind je tegels voor educatieve software en voor andere handige programma's

Je kan op de startpagina verticaal scrollen.

Klik je op een tegel? Dan wordt het programma geopend. Bij veel tegels zorgen we er ook voor dat je automatisch wordt ingelogd. Makkelijk toch?

Het menu vind je links in beeld. Je kan bovenin het menu inklappen of uitklappen.

Het menu bevat de volgende opties:

Startpagina: brengt je terug naar de startpagina waar de snelkoppelingen naar je methodes staan.

Schoolbibliotheek: Hier kan je programma’s toewijzen.

Leerlingen: Hier kan je de leerlingen van je groep of groepen zien en bijvoorbeeld een wachtwoord instellen voor een leerling.

Groepen: Via groepen zie je jouw groep en kan je de leerlingen ook toegang geven tot MOO Suite

Help : er wordt een venster geopend met daarin relevante helpartikelen.

Suggesties : heb je een verbeter idee, laat het hier weten.

Online Servicedesk: gaat er onverhoopt iets mis, hier kan je een melding maken bij onze servicedesk.

Aan de rechterkant van het scherm kan je de sidebar openen. Hiermee kan je je startpagina bewerken. Je kan tegels toevoegen aan je startpagina of weer verwijderen. Je kan widgets toevoegen en je kan de achtergrond van je omgeving aanpassen.

Wisselen van schoolomgeving, je wachtwoord wijzigen of uitloggen vind je door op je naam te klikken.

Ben je ICT-coördinator?

Alle beheertaken doe je in Basishub. Klik linksboven op het woord Startportaal om te schakelen naar Basishub. Je vindt hier de helpartikelen voor Basishub.