Tegels invalaccount automatisch opgeruimd - oktober 2023

✨ Nieuwe features

• In de oude MOO bleven de zelfgemaakte tegels behouden bij het deactiveren van een invalaccount. Dit kan soms handig zijn, maar soms ook ongewenst. We hebben een aanpassing gedaan waardoor alle tabbladen en tegels van een invalaccount verwijderd worden bij het deactiveren van het account.

✅ Opgeloste problemen

• Door nieuwe ontwikkelingen is het enkele dagen niet mogelijk geweest om tegels toe te wijzen aan een groep en succesvol op te slaan. Dit is weer mogelijk.

🚀 Verbeteringen

• In tegenstelling tot andere delen van Basishub, werden de instellingen van een groep pas zichtbaar nadat je een groep had aangemaakt en opgeslagen. We tonen de instellingen nu direct al zodat je sneller een groep kan aanmaken.
  • Door verschillende oorzaken kunnen Basispoorttegels op sommige momenten niet doorverwijzen naar de educatieve software, maar een foutmelding tonen.

- Voor leerlingen en leerkrachten is dit de melding: 'You do not have permission'.

- Voor ICT-coördinatoren wordt de oude Basispoortbeheerapp getoond.

De melding en oude app zorgen voor verwarring. Er wordt nu een foutmelding getoond op het moment dat er iets misgaat. Zo is duidelijker wat er gebeurd. Uiteraard zijn we ook druk bezig met onderzoek naar wat er mis kan gaan om fouten te voorkomen.