Bestanden delen met leerlingen

In de MOO kunnen er koppelingen worden gemaakt met Google Drive en Office365 Teams. Dit zijn de online opslaglocaties van de persoonlijke bestanden en de gedeelde bestanden. Deze kun je ook delen met je leerlingen. Hoe je dat doet, lees je hier!

Je kunt gebruik maken van gedeelde mappen, of je deelt documenten door ze handmatig te delen. In dit artikel gaan we er van uit dat de leerkracht en de leerlingen beschikken over een gedeelde map.

Om bestanden te kunnen delen, dienen er Gedeelde Drives (Google Drive) of Teams (Office365) aanwezig te zijn. Dit zijn gedeelde mappen waar zowel de leerkrachten als de leerlingen toegang toe hebben. Neem contact op met de ICT-coƶrdinator als er geen gedeelde mappen van Google Drive of Teams zichtbaar zijn.

Google Drive

1. Open Google Drive en klik links op Gedeelde Drives. Je ziet hier alle groepsmappen waar jij toegang toe hebt.

file-d1bQntuEvr.png3. Ga naar de gewenste groepsmap, ga naar de map waarin je het bestand wilt opslaan en klik linksboven op Nieuw om een nieuw document aan te maken of een bestand of map te uploaden. De leerlingen in de betreffende groep kunnen deze vervolgens zien. file-I6anu6q5Sp.png

Teams (Office365)

1. Open Teams en klik links in het menu op Teams om een overzicht te krijgen van alle Teams waar jij toegang toe hebt.
  2. Klik op het gewenste Team.
  3. Klik op Bestanden om een bestand aan te maken of te bewerken. Deze worden automatisch zichtbaar voor de Teams-leden.file-E137X6gG24.png