Werken met tabbladen


Je kan je eigen startpagina naar wens indelen. Een handige functie hiervoor zijn de tabbladen, waarmee je snel de juiste tegels kunt vinden.


Snel naar:


Tabblad 'Nieuw'

Op het tabblad 'Nieuw' worden nieuwe tegels geplaatst die aan jouw account zijn toegewezen. Deze tegels kunnen afkomstig zijn van Basispoort of toegewezen zijn door een ICT Coƶrdinator.

Wanneer er nieuwe tegels aan jouw account zijn toegewezen, kun je het tabblad 'Nieuw' openen en de tegels naar het gewenste tabblad slepen. Het is ook mogelijk om een nieuwe tegel niet op je startpagina te plaatsen. Klik op het tabblad 'Nieuw' op het prullenbakje bij de tegel. Je kunt de tegel altijd later nog op je startpagina zetten via het oranje plusje. Als je geen prullenbak ziet bij een tegel op het tabblad 'Nieuw', betekent dit dat de tegel is vastgepind.

Zodra je alle tegels van het tabblad 'Nieuw' hebt verplaatst naar een ander tabblad of verwijderd van je startpagina, zal het tabblad 'Nieuw' automatisch worden verwijderd.

Het tabblad 'Nieuw' vind je links, je kan meteen zien hoeveel nieuwe tegels er zijn

Tabblad aanmaken

Je kunt zelf tabbladen aanmaken, tot maximaal 6 tabbladen tegelijk. Klik op het plusje rechts naast het laatste tabblad om een nieuw tabblad toe te voegen. Geef het tabblad een naam en sla deze op.

Klik op het plusje rechts om een tabblad aan te maken.

De naam van een tabblad wijzigen

Je kunt altijd de naam van een tabblad aanpassen. Klik eerst op het tabblad dat je wilt wijzigen en klik vervolgens op het potloodje om de naam aan te passen.

Je kan de naam altijd aanpassen

Een tabblad verwijderen

Je kunt tabbladen ook verwijderen. Selecteer eerst het tabblad dat je wilt verwijderen en klik op het potloodje om het tabblad te bewerken. Klik vervolgens op het prullenbakicoon. Als je een tabblad verwijdert, worden alle tegels die nog op dat tabblad staan naar je persoonlijke bibliotheek verplaatst. Eventuele vastgezette tegels worden naar het tabblad 'Nieuw' verplaatst.

Met het rode prullenbakje verwijder je het tabblad

De volgorde van tabbladen wijzigen

Je kunt tabbladen eenvoudig verslepen om de volgorde aan te passen.

Je kan een tabblad verslepen

Een tegel naar een ander tabblad verplaatsen

Je hebt de mogelijkheid om tegels van het ene naar het andere tabblad te verplaatsen. Open eerst het tabblad waar de tegel staat en sleep vervolgens de tegel naar het gewenste tabblad.

Een andere mogelijkheis i om het tabblad te selecteren waar je de tegel wilt plaatsen. Open je persoonlijke bibliotheek en zoek daar de gewenste tegel. Vink de tegel uit als deze al is aangevinkt, zodat deze van je startpagina wordt verwijderd. Vink vervolgens de tegel aan en deze zal op het geselecteerde tabblad worden geplaatst.

De tegel wordt van 'Nieuw' naar 'Algemeen' verplaatst
Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.