Startpagina beheren

Je kan zelf je startpagina van Startportaal aanpassen naar je wensen. Zo heb je alles direct beschikbaar op een plek die voor jou handig is.

Direct naar:
Widgets
Tegels
Achtergrond

Widgets

Je kan Widgets weergeven of verbergen op je startpagina door op de knop Widgets aan / Widgets uit te klikken.

Je kan wijzigen welke widgets bovenaan worden weergegeven:

• Klik op het plus-symbool aan de rechterkant van het scherm.

• Kies bovenaan in de sidebar voor Widgets.
  • Vink de widgets die je op je startpagina wil zien aan en vink de widgets die je niet wil zien uit.

Wanneer er meer widgets geselecteerd zijn dan er op je scherm passen kan je de widgets op de startpagina naar links en naar rechts slepen om alle widgets te kunnen zien.

Tegels

Je kan zelf kiezen welke tegels er op je startpagina worden weergegeven.

• Klik op het plus-symbool aan de rechterkant van het scherm.

• Kies bovenaan in de sidebar voor Tegels.

• Vink de tegels die je op de startpagina wil zien aan en vink de tegels die je niet wil zien uit.

De tegels worden standaard op alfabetische volgorde op je startpagina geplaatst. Je kan zelf de volgorde veranderen door tegels naar de gewenste plek te verslepen. Leerlingen hebben niet de mogelijkheid om tegels te verslepen. Bij leerlingen worden de tegels altijd alfabetisch gesorteerd.

Achtergrond

Je kan zelf een leuke achtergrond instellen op je startpagina.

• Klik op het plus-symbool aan de rechterkant van het scherm.

• Kies bovenaan in de sidebar voor Achtergronden.

• Klik de gewenste achtergrond aan en je ziet meteen het resultaat. Het is niet nodig om op te slaan.
  • Zie je niets veranderen? Alleen het bovenste gedeelte van de startpagina wordt aangepast. Scroll omhoog om je mooie nieuwe achtergrond te bewonderen.