Wachtwoord wijzigen

Een goed wachtwoord is goud waard, helemaal omdat je via Startportaal toegang hebt tot veel privacygevoelige gegevens. Hieronder leggen we uit hoe je het wachtwoord kunt wijzigen.

Klik na het inloggen rechtsboven op je naam en klik op Instellingen. Vul hier een nieuw wachtwoord in dat voldoet aan de eisen (meestal: minimaal 8 tekens, hoofdletter, kleine letter, leesteken).  Zie je de knop Wachtwoord wijzigen in Azure, klik dan op deze knop om je wachtwoord te wijzigen.

Afhankelijk van je rol heb je te maken met specifiek wachtwoordbeleid. Lees hier meer over waar jouw wachtwoord aan moet voldoen.

Ook leerlingen die een tekstwachtwoord hebben, kunnen hun wachtwoord wijzigen. Ze doen dat op dezelfde manier als personeelsleden.

Tip:

Klik nadat je het wachtwoord hebt gewijzigd ook op Wachtwoordgegevens. Hier kan je de herstelgegevens controleren of invullen voor het geval je het wachtwoord een keer vergeet.