Algemene uitleg startportaal

Uw kind maakt op school gebruik van allerlei digitale leermiddelen. Om deze middelen eenvoudig toegankelijk te maken, hebben we Startportaal ontwikkeld.

De Startpagina van Startportaal

Dit is een voorbeeld van een startpagina. De pagina van uw kind kan er anders uitzien, omdat uw kind de startpagina kan aanpassen.

Thuis werken met MOO Startportaal

Leerlingen die op school met MOO Startportaal werken, kunnen er ook thuis gebruik van maken. MOO is een afkorting van Mijn Omgeving Online. MOO Startportaal geeft toegang tot allerlei online toepassingen.

U kunt daarbij denken aan educatieve oefenprogramma's die ook op school gebruikt worden. Voor een belangrijk deel zijn dat programma's van educatieve uitgeverijen. Voorbeeld: De school maakt gebruik van een methode voor rekenen. De uitgeverij van deze methode heeft daarbij oefensoftware gemaakt die door de leerlingen gebruikt kan worden om allerlei sommen te oefenen die aansluiten bij zijn of haar rekenniveau.

De leerkracht stelt de oefenprogramma's beschikbaar aan de leerlingen en kan de resultaten bekijken.

Het grote voordeel voor uw kind is dat hij of zij vanuit MOO Startportaal meteen toegang heeft tot de oefeningen die de leerkracht of het programma heeft klaargezet.

Daarvoor logt uw kind in met zijn of haar inloggegevens in in MOO Startportaal, en heeft dan direct toegang tot de oefenprogramma's. Het is dus heel belangrijk om veilig om te gaan met de inloggegevens van MOO Startportaal!

Als uw kind de inloggegevens niet meer weet, kunt u ze altijd opvragen bij de leerkracht.

Naast de toegang tot educatieve oefenprogramma's kan de leerkracht de leerlingen ook toegang geven tot andere online programma's zoals video's, opdrachten en toepassingen waarmee de leerlingen bijvoorbeeld teksten en presentaties kunnen maken.