Thuis veilig gebruik maken van MOO startportaal

Veilig gebruik van internet is heel belangrijk. Anders ligt het risico van privacyschendingen op de loer. Natuurlijk vertrouwt u uw kind, maar toch is het belangrijk om uw persoonlijke en zakelijke gegevens goed te beschermen tegen verlies of diefstal. Uw werkgever zal dat ook van u verwachten.

In dit artikel geven we enkele tips waarmee u het gebruik van de thuiscomputer door u en door uw kind zo veilig mogelijk kunt maken.

• De thuiscomputer inrichten voor gebruik door meerdere personen
  • De Chromebrowser en Edge aanpassen
  • Gebruik van MOO Startportaal op een iPad en op een Android tablet

Ook uw kind moet zich vanaf het moment dat het gebruik gaat maken van inloggegevens bewust zijn van het belang van het veilig omgaan met deze gegevens. Op school wordt daar ook aandacht aan besteed.
Als uw kind thuis gebruik maakt van MOO Startportaal beschikt het over de inloggegevens. Dat is in de eerste plaats de gebruikersnaam. Daarnaast is ook een wachtwoord gegeven. Dit wachtwoord kan een tekstwachtwoord zijn of een plaatjeswachtwoord. Uw kind weet dat precies want het gebruikt het elke dag op school!  Ga naar https://www.moo.nl om in te loggen.

U kunt prima gebruikmaken van de Chromebrowser of van Microsoft Edge. In het laatste geval adviseren wij dringend de nieuwste versie van Edge. Deze maakt gebruik van dezelfde techniek als de Chromebrowser:

De thuiscomputer inrichten voor gebruik door meerdere personen

U heeft misschien op uw computer voor een aantal websites gekozen voor Wachtwoord onthouden. Dat kan een gevaar opleveren wanneer uw kind ook gebruik maakt van dezelfde computer om opdrachten voor school te maken. Daarom is het verstandig om voor uw kind een apart account aan te maken op de computer. Het is lastig om daarvoor een gedetailleerde uitleg te geven want er zijn veel verschillende situaties denkbaar. Voor Windows 10 staat hier een uitgebreide uitleg. Uw kind kan dan gebruik maken van dit account en u maakt gebruik van het hoofdaccount. Uw kind kan in zijn of haar account wachtwoorden laten onthouden en u kunt dat in uw account ook. Als het account maar beveiligd is met een wachtwoord.

De Chromebrowser en Edge aanpassen

Als het maken van een extra account voor uw kind niet mogelijk is, kan het ook op een andere manier: In de Chromebrowser en Edge kunnen extra profielen toegevoegd worden. Stel bij het inrichten hiervan in dat er een snelkoppeling op het bureaublad geplaatst wordt van dit extra profiel. Zet in het profiel van uw kind een favoriet of bladwijzer naar MOO Startportaal.

Hier vindt u uitleg over het instellen van een profiel in de Chromebrowser en in Edge.

Gebruik van MOO Startportaal op een iPad en een Android tablet

MOO Startportaal kan goed gebruikt worden op een iPad en een Android tablet. Over het algemeen werken ook de oefenprogramma's goed. Problemen ondervindt u vooral als u gebruik wilt maken van websites die flash gebruiken. Deze techniek is achterhaald en wordt ook niet meer ondersteund in de Chromebrowser en in Edge.