Zelf een schooltegel maken

Je kan als leerkracht zelf tegels toevoegen aan de Schoolbibliotheek. Deze tegel kan je vervolgens toewijzen aan je leerlingen. Een ICT-coördinator kan ook tegels toewijzen aan collega's.

• Klik in het menu op Schoolbibliotheek.
  • Klik rechtsonder op de knop + Nieuwe tegel.

• Geef de tegel een naam.
  • Voer de Website URL (websiteadres) voor de tegel in. Bijvoorbeeld: https://www.moo.nl
  • Kies een afbeelding voor de tegel. Je kan kiezen voor:
    • Websitelogo: het logo van de website wordt automatisch opgehaald. Dit werkt helaas niet voor elke website.
    • Eigen afbeelding uploaden: kies een afbeelding op je computer om voor de tegel te gebruiken.
    • Standaardafbeelding: kies een afbeelding uit een lijst met logo's.
  • Klik op Opslaan.
  • Je krijgt nu de vraag of je de tegel ook direct wilt toewijzen. Kies hier voor Ja.
  • Kies eerst bovenaan of je de tegel aan specifieke leerlingen, een hele groep wilt toewijzen. Ben je ICT-Coördinator dan kan je ook personeel en personeelsgroepen kiezen.
  • Vink nu het hokje voor de naam van de persoon of groep aan om de tegel toe te wijzen. Je kan meerdere personen of groepen selecteren.
  • Klik op Opslaan.