Wachtwoord herstellen

Het is heel vervelend als je je wachtwoord vergeten bent, of het wachtwoord is verlopen. Gelukkig is er een mogelijkheid om zelf je wachtwoord te herstellen als dat nodig is.

Er zijn twee mogelijkheden:

Belangrijk, wanneer je in het verleden geen herstelgegevens hebt ingevuld in Basishub dient de ICT-coördinator je wachtwoord te wijzigen. Onder het kopje Je hebt in het verleden geen herstelgegevens ingevuld in MOO Startportaal leggen we je daarom graag uit hoe het mogelijk is om herstelgegevens in te vullen.

TIPS voor de ICT-coördinator:

• Ook als ICT-coördinator is het advies om herstelgegevens in te vullen, mocht je in de toekomst je wachtwoord vergeten is het erg fijn dat er een mogelijkheid is om je wachtwoord zelf te resetten.
  • Zorg er als ICT-coördinator altijd voor dat een ander teamlid ook ICT-rechten heeft, zodat bij jouw afwezigheid iemand anders instellingen in MOO Beheer kan aanpassen.
  • Als het wachtwoord van de ICT-coördinator of het admin-account niet bekend is, moet er een verzoek bij de servicedesk worden ingediend door de directie van de locatie. Het verzoek moet altijd worden ondertekend door de directie van de locatie. Het verzoek kan via de online servicedesk worden ingediend met als bijlage de ondertekende aanvraag.

Je hebt in het verleden herstelgegevens ingevuld in MOO Startportaal

Het kan zijn dat je niet kunt inloggen in MOO.

1. Ga naar www.moo.nl en klik in het inlogscherm op wachtwoord vergeten

2. Vul in het nieuwe venster je gebruikersnaam in. Dit is waar je mee inlogt op de computer. Indien je je gebruikersnaam niet weet, kun je deze opvragen bij de ICT-coördinator.

Je ontvangt een inlogcode per SMS of per e-mail, afhankelijk van welke je hebt ingevuld bij de herstelgegevens.

3. Vul de inlogcode in en wijzig vervolgens het wachtwoord.
  4. Log in met de nieuwe inloggegevens.

Je hebt in het verleden geen herstelgegevens ingevuld in MOO Startportaal

In dit geval dient de ICT-Coördinator je wachtwoord te herstellen. Vul daarna alsnog de herstelgegevens in, zodat je in de toekomst zelf je wachtwoord kunt herstellen.

1. Klik in Startportaal rechtsboven op je eigen naam
  2. Klik in het menu op Instellingen.
  3. Klik op Wachtwoordgegevens.

4. Vul je telefoonnummer en/of je mailadres in.
  5. Vul ook je huidige wachtwoord in en klik op Opslaan. Dit telefoonnummer of mailadres gebruiken wij om een code naar toe te sturen op het moment dat je niet kan inloggen met je wachtwoord.